Nakon kratkog ovogodišnjeg izleta na etno teren sa Ivom Kovačem-Kajem, zagrebačka grupa She Brought Me Gasoline se vraća matičnom blues/americana izrazu te objavljuje singl “The Last Rocket”.

Singl prati video spot koji se poigrava kadrovima iz SF filma “Year Zero”, stavljajući ih u kontekst tematike inspirisane jednom pripovetkom iz zbirke "Svetionik” Jere Bilana.

- Pjesma "The last rocket" je prvi singl s novog albuma koji će She brought me gasoline u skoro vrijeme objaviti pod nazivom "Songs from the cliff". Doslovno, ona govori o zemaljskom izboru koji bi ukrcali u posljednju raketu. Preneseno, ona govori o onom što ne ide unutra. Radi se o fikciji i nadrealnom pristupu koji je inspiriran jednom pripovjetkom, rekli su momci iz benda na svojoj fejsbuk stranici.

Bend je osnovan 2016. godine, kada su članovi tadašnjeg country/blues cover benda „Tragači“, nakon niza nastupa po raznim klubovima, odlučili nastaviti baviti se muzikom kroz autorski rad.

Njihova dosadašnja dva albuma (“On Values and Trash” iz 2020. i “There Were Times” iz 2022.) niz muzičkih kritičara je uvrstilo među najbolje albume godine. Predstojeći album producira Ivan Martinčić, a mastering potpisuje Emir Grozdanić.