Pixies na Pohoda festivalu; foto: Jo Fjompenissedalheibakke, wikipedia.org
Pixies su podelili još jednu novu pesmu, “Motoroller”. Ona je najnoviji singl sa nadolazećeg albuma The Night the Zombies Came.

Izgrađena je na kombinaciji akustične i električne gitare. “Motoroller” putuje skuterom kroz Berlin, dok pevač Blek Fransis pruža različite detalje koji se pojavljuju tokom njegove vožnje. U međuvremenu, nova pevačica i basistkinja Ema Ričardson (ranije iz benda Band of Skulls) pojačava Frensisove melodije za jednu oktavu i donosi nekoliko zadovoljavajućih vokalnih harmonija.

“Ovo je jedna od onih pesama gde postoje mali tragovi koje možete pratiti i oni vas vode negde,” rekao je Francis u izjavi o pesmi. “Ali oni nisu nužni za doživljaj. Možete jednostavno krenuti da istražujete stihove, i možda nećete tačno shvatiti koja je priča, ali ćete pronaći neku priču vezanu za grad Berlin. Zato se zabavite sa tragovima koji su tu”.



Album “The Night the Zombies Came” takođe uključuje prethodne singlove “Chicken”, “You’re So Impatient” i "Oyster Beds".

Ovo je prvo izdanje benda snimljeno sa novom basistkinjom Emom Ričardson koja je početkom ove godine zamenila Pez Lenpantin. Album izlazi 25. oktobra.

Govoreći o novom albumu, gitarista Džoj Santjago u intervjuu benda za MOJO rekao je:

– Fanovi su srećni što čuju stare stvari, ali mi smo kreativni ljudi… Ne želimo da budemo da budemo cover bend benda Pixies.

Bubnjar Dejvid Lovring je dodao:

– Ponovo smo se formirali 2004. i več smo 20 godina u tome. Sada je prošlo duže nego što smo u prvoj fazi rada benda bili zajedno. Još uvek to radimo i osećamo da smo i dalje održivi…