Ice T, osnivač i pevač benda Body Count; foto: Stefan Bollmann
Body Count su se udružili sa Dejvidom Gilmorom na obradi pesme "Comfortably Numb" grupe Pink Floyd. Stvar sa potpuno novim tekstom spremljena je za njihov nadolazeći album "Merciless" koji izlazi 22. novembra, a svirali su je na koncertima u proteklih nekoliko meseci.

Snažna izvedba američkog rap metal benda klasičnog singla s albuma "The Wall" iz 1979. opisana je kao “spoj istorije roka i sirove, moderne energije”.

Nakon što su Body Count obradili, od Slayerove "Raining Blood“ do Motörheadove "Ace of Spades“ u poslednjih nekoliko godina, počeli su razmišljati o tome kako bi mogali obraditi "Comfortably Numb" i iskoristiti je kao odraz obamrlosti koju mnogi osećaju dok gledaju kako svet tone u haos iz udobnosti svojih dnevnih soba.

U izjavi, frontmen Ice-T je objasnio: “Za mene je "Comfortably Numb" introspektivna pesma. Kažem mlađoj generaciji, imate dva izbora: možete održavati vatru ili možete odustati. Ja pokušavam shvatiti šta se događa, ali takođe ističem da smo svi na mestu gde se ne moramo suočiti sa stvarnošću. Imamo televizore i kokice i možemo samo sediti i gledati haos u svetu kao da je TV emisija.” Zaključio je: “Ne čini se stvarnim dok vam se ne pojavi na vratima. I ja sam pomalo otupeo – svi smo.”

Nova verzija sadrži ponovno osmišljen tekst koji spominje brige o “strašnom” modernom svetu, kao i proganjajuće gitarističke deonice Gilmora.

Bio je prijatno iznenađen kada su obe strane Pink Floyd raskola odobrile obradu, a još više kada ga je Gilmor pitao može li odsvirati gitaru na pesmi. Gitarista Body Counta, Ernie C, već je snimio svoju deonicu jer mu nije ni palo na pamet da bi Gilmor to mogao uraditi.