Društvene mreže nesumnjivo su donele pravu malu revoluciju u korišćenju interneta. Uticale su na način na koji konzumiramo informacije, promenile naše navike pa i svakodnevnicu, način povezivanja i komunikacije...

Stvari su bile prilično uzbudljive svih ovih godina. No vremenom su se i ove mreže menjale i lagano sve više orjentisale na klijente i poslovne partnere a sve manje na nas.

Čuveni algoritam je promenio sve. Do te mere da se već neko vreme svi trudimo da ga „pobedimo“ ne bi li videli objave svojih prijatelja i ne bi li oni videli naše. Sve to postaje pomalo besmisleno i iscpljujuće. Umorili smo se od „kako da mi ljudi vide objavu“, „link u komentaru“, „slika ima bolji domet od statusa“, „jutjub linkovi imaju mali domet“. Zvuči poznato?

Da li ste primetili da poslednjih pola godine-godinu vidite svega 5-6 objava svojih prijatelja, sve ostalo su reklame ili stranice i grupe koje i ne pratite? Algoritam sada vama diktira šta ćete pratiti a ne pratite ono što ste želeli (svoje prijatelje i stranice).

I to je okej, takva su pravila igre a društvene mreže su „onaj drug koji ima loptu“. Ali nas ništa ne sprečava da pokušamo da našu zajednicu okupimo i na nekom drugom mestu.

Zato smo i pokrenuli pilot projekat“, viber kanal Helly Cherry veb magazina kojim ćemo pokušati da zaobiđemo algoritme društvenih mreža i dođemo direktno do vas - naših čitalaca.

Jednostavnim praćenjem našeg kanala svi zajedno preskačemo algoritam jer on u ovoj varijanti zapravo i ne postoji. Ono što emitujemo, vi sigurno dobijate kao viber poruku koju možete pročitati kada vam najviše i odgovara.

Bićete u prilici da i sami putem anketa, glasanja i komentara pomognete da ovaj kanal prilagodimo vašim potrebama i budete aktivan član zajednice u skladu sa vašim potrebama i osećajem.

Vaš broj i lične informacije (sem imena i profilne - isključivo ukoliko komentarišete objave) neće biti vidljivi ostalim pratiocima kanala čime će se sačuvati vaša privatnost.

Kanal možete zapratiti jednostavnim kikom na >viber invite LINK<:

ili skenirajte QR kod:

Kako možete pomoći da naša zajednica raste?

Jednostavno, preporučite ili podelite ovaj link prijateljima kojima bi se mogao dopasti naš sadržaj. Ili ih direktno dodajte na kanal (slično kao kada dodajete ljude u viber grupe, u opisu kanala postoji opcija „invite“). Oni neće automatski postati pratioci već će dobiti poziv da se pridruže.

I to bi bilo to za ovo javljanje. Mi krećemo u jednu novu avanturu i nadamo se da ćete nam se pridružiti. Hajde da se ponovo vratimo u ono vreme kada ste naše objave zaista i mogli videti.

Dobrodošli, i ne zaboravite Grunfove reči: „tko čita Helly Cherry vrijedi“ a mi znamo da vredite!