Srpski post-punkeri Gazorpazorp predstavljaju novi videospot za singl 'Vratimo nežnost u grad' u režiji Rista Zdravkovića, kojim zaokružuju svoj poslednji EP ‘Od vazduha i sunca’.

foto: Ana Dostanić, izvor: Gazorpazorp facebook
Gazorpazorp tom povodom kažu: "Video spot je nastao u spontanoj saradnji sa mladim umetnikom Ristom Zdravkovićem, koji je slušao našu muziku i deo pesme koristio kao podlogu u kratkom videu u kojem je montirao fragmente svog ličnog života. Nama se taj video dopao zbog svoje topline i neposrednosti pa smo kontaktirali Ristu i pitali ga da li želi da napravi videospot u dužini cele pesme, kako bismo ekranizovali i jedinu pesmu bez spota sa našeg prošlog izdanja. Ovim spotom zaokružujemo prošlo izdanje i najavljujemo za 2024. naš prvi LP album, a vrlo uskoro nove singlove i koncerte."



Ko su Gazorpazorp? Predstavnici novog talasa naloženih srpskih bendova, koji polako preuzimaju štafetu iz ruku starije generacije gitarskih bendova regije. Aprila 2018. su izdali debitantski EP jednostavnog naziva 'EP #1' sa hiperenergičnim pesmama, prepunim distorzije i hrapavih vokala. Mladi kvartet u svom neuhvatljivom muzičkom izrazu spajaju udarnu snagu noise rocka, igrivost post-punka i eksperimentalnost psihedeličkog rocka, kombinujući tako anglo-američku kao i regionalnu muzičku tradiciju. Sa svojom savremenom rock estetikom se Gazorpazorp postavljaju rame uz rame sa aktuelnim bendovima poput Squid, Black Midi, Oh Sees, Show Me The Body i Tropical Fuck Storm.