The Smile su na radost fanova objavili novi LP "Cutouts" za XL Recordings, koji takođe uključuje njihov novi singl "Bodies Laughing". Ovo je treći studijski album benda, nakon "Wall Of Eyes”, objavljenog 26. januarq, i debi albuma trojca iz 2022. 

Zajedno sa albumom i novim singlom 'Bodies Laughing', bend je objavio potpuno novi spot za pesmu 'Instant Psalm', koju je režirao Weirdcore.


The Smile - Thom Yorke, Jonny Grenwood - premijerno su predstavili nekoliko numera sa albuma "Cutouts" tokom svoje britanske turneje u martu. Album sadrži 10 novih pesama i producirao ga je Sem Pets-Dejvis (Sam Petts-Davies) u Abbey Road studiju u Oksfordu, u istom periodu kad i "Wall Of Eyes”.

Na albumu se nalaze i gudački aranžmani Londonskog savremenog orkestra, a omot albuma tokom snimanja oslikali su, i potpisuju, Stenli Donvud (Stanley Donwood) i Tom Jorki (Thom Yorke).

Ovo je drugo studijsko izdanje benda za manje od godinu dana. U januaru je "Wall Of Eyes” dostigao 3. mesto na listi albuma u ​​Velikoj Britaniji i proglašen je za „najbolji album godine do sada“ od strane izdanja poput The Guardian, Evening Standard, The Independent, MOJO, Uncut i NME. Izvan projekta The Smile,

Tom Jorki (Thom Yorke) je objavio originalnu muziku za film Daniele Luchetti “Confidence”, a uskoro će krenuti na solo turneju po Novom Zelandu, Australiji, Singapuru i Japanu. Džoni Grinvud (Jonny Greenwood) je premijerno predstavio novo delo 'X Years of Reverb' u 268 godina staroj oktagon kapeli u Norviču, a trenutno piše muziku za predstojeći film Pola Tomasa Andersona (Paula Thomasa Andersona), “The Battle of Baktan Cross”. Tom Skiner je objavio “Voices of Bishara Live” na "mu" i trenutno je na džez turneji, izvodeći sopstvenu solo muziku.