Za tekst koji upravo čitate već sam napravila dovoljan uvod prethodnim prilozima kada sam pominjala Ljubav i Bes, te najavila da ću detaljnije ispričati priču o ekipi za koju smatram da pod tim imenom radi izuzetno značajne stvari za novosadski andergraund i za nezavisnu muzičku scenu uopšte.

Namerno kažem ˶ekipa˝ jer iako je mnogima iz ovih krugova to ime poznato kao festivalski entitet, želim da istaknem činjenicu da Ljubav i Bes ipak prevazilazi samo taj svakidašnji dojam ˶obične˝ fešte.

Ali da, festival za koji mnogi znaju, puno njih ga posećuje, a neki su samo čuli da postoji i voleli bi da mogu da dođu (i trebalo bi), održao se za vikend, u trajanju od dva dana, u petak i subotu, 20-21. septembra 2024, na periferiji Novog Sada (tzv. Klisi), u prostoru znanom kao K9 Station.
Ovako počinje Anin, više-nego-osvrt sa ovogodišnjeg izdanja festivala Ljubav i Bes koji možeš čitati ovde. Na njega se savršeno nadovezuje i Anina galerija koja zaokružuje naš osvrt na ovaj događaj. Klik levo-desno ili svajp (ako gledaš sa telefona) i uživaj.

Ljubav i bes 2024