Nakon pet godina pauze, Into The Pit Fest održan je sedmi put u Nišu u subotu, 19. oktobra u AKC Fuzz-u. Festival "underground zvuka" okupio je pet bendova različitih (a opet srodnih) žanrova.

Iako su nastupi bendova najavljeni od 20, publika je mogla da dođe već od 18 sati i uživa u neformalnom druženju.

Ovoga puta nastupili su mladi eksperimentalni sastav iz Niša Righel, Replicunts, legende kraljevačkog hardkora Totalni promašaj, svojevrsna supergrupa 3AM sastavljena od "veterana" domaće HC scene i punk n roll mornari SUS.

Prema utiscima koje smo stekli, i sami organizatori su zadovoljni odzivom publike ali i medija što će ih verovatno ohrabriti da učine korak dalje u razvoju ovog festivala.

Podsetimo, poslednji Into The Pit Fest je održan 2019. godine i zapamćen je kao utočište underground scene u Nišu. Od tada, prošlo je 5 godina, a po rečima organizatora, pauza u toku korone i nedostatak adekvatne podrške su bili razlog duže pauze.

Sa lica mesta iz pomenutog prostora se javlja se naš Dalibor Čerškov galerijom fotografija kako bi upotpunio ovaj događaj. Klik ili svajp (ako gledaš sa telefona) i uživaj.

Into the pit fest #7 @ AKC Fuzz, Niš, 19.10.2024.