Pre više od četiri decenije, braća Jim i William Reid bili su kratko u bendu pod nazivom Poppy Seeds. Danas ih poznajemo kao The Jesus And Mary Chain. Upravo ovih dana odaju počast svojim ranim radovima novim singlom pod nazivom “Pop Seeds”.

Reidovi su osmislili pesmu “Pop Seeds” tokom izdavanja albuma "Glasgow Eyes" u martu 2024. Dok je taj album bio nešto mračnijeg tona, “Pop Seeds” je vesela, psihodelična džangl-pop pesma, predstavljena kao “nostalgično prizivanje zajedničkog psihičkog pejzaža koji je doveo do formiranja The Jesus and Mary Chain, a koji Jim i William opisuju u svojim novim memoarima Never Understood“. Sa ovog albuma su prethodno objavljeni singlovi “Jamcod”, “Chemical Animal” kao i “Girl 71”.



Bend velikom turnejom „40 Years“ i autobiografijom obeležava 40 godina postojanja. Svoju veliku istorijsku godinu obeležavaju turnejom koja je počela u martu u okviru koje su posetili i Zagreb. 

Za ovu su važnu godinu braća su najavila ne samo pomenutu autobiografiju već i dokumentarac. Kao i prethodna izdanja, "Glasgow Eyes" predstavlja stapanje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti u sjajnu, mračnu i romantičnu ploču koja obeležava povratak korenima. Album je snimljen u Castle of Doom studiju u Glasgovu, a ovim su pesmama predstavili svoje novo poglavlje kojim kombinuju mešavinu melodije, feedbacka i kontrolisanog haosa, ljubav prema bendovima Suicide i Kraftwerk te manje disciplinovane pristupe džezu.

The Jesus and Mary Chain su osnovani još u junu 1984, u noći kada je bend održao svoju prvu svirku. Neodoljivi autsideri od tad stvaraju vlastite svemire, a odigrali su ključnu ulogu u formiranju podžanrova kao što su shoegaze i noise pop.