FOTO: Aleksa Stanković
Jedan od najznačajnijih rokenrol frontmena bivše Jugoslavije, Dr Nele Karajlić, prirediće spektakularni koncert u Nišu 21. septembra. S početkom u 21 sat, Banovina, jedan od najlepših koncertnih prostora na otvorenom u Nišu, biće ispunjena energijom i emocijama pesama koje su obeležile čitavu generaciju.

Uz pratnju svog benda „Osiromašeni uranijum“, Nele će publiku povesti na muzičko putovanje kroz najveće hitove legendarne grupe „Zabranjeno pušenje“. Ovaj koncert neće biti samo običan povratak u prošlost, već prilika da se svi podsetimo na vreme kada su „Pušenje“ i Nele punili hale i stadione širom bivše Jugoslavije i donosili zvuk bunta, humora i jedinstvene kritike kroz pesme koje su postale sinonim za duh jednog vremena.

Nele Karajlić, rođen kao Nenad Janković 1962. godine u Sarajevu, ostavio je neizbrisiv trag na muzičkoj i medijskoj sceni bivše Jugoslavije. Kao osnivač „Zabranjenog pušenja“ i kreator jedne od najpoznatijih satiričnih emisija „Top lista nadrealista“, postao je ikona kulturnog i subkulturnog izraza tog doba. Neletova sposobnost da kroz muziku i humor prenese slojevitu kritiku društva i dalje fascinira i inspiriše brojne generacije.

Koncert u Nišu biće prilika za sve fanove da uživaju u njegovom neponovljivom šarmu i energiji, i da na trenutak pobegnu u prošlost – u svet u kojem je muzika bila više od zvuka, bila je poruka i revolucija.

Ne propustite ovaj događaj koji će Banovinu ispuniti zvucima nekih od najvažnijih pesama naše muzičke istorije. Vidimo se 21. septembra u 21 sat!

Ulaznice po ceni od 2000 rsd su u prodaji u Vintage Shop-u (Davidova 9) i pivnici „Nemir” (Učitelj Tasina 17).